گرم پاڻي :
چين ۽ جاپان جا ماڻهو ماني کائڻ دوران ٿڌي پاڻي بدران گرم پاڻي پيئندا آهن. سو هاڻي وقت اچي ويو آهي ته اسان به ٿڌو پاڻي پيئڻ بدران گرم پاڻي کي ترجيح ڏيون. هن ۾ ڪو شڪ ناهي ته ماني کائڻ وقت ٿڌو پاڻي وڻندو آهي. پر هي اسان ڪڏهن سوچيو ئي نه هوندو ته ٿڌو پاڻي پيئڻ سان کاڌي ۾ موجود سڻڀ ڄمي وڃي ٿو. جنهن ڪري ماني هضم ڪرڻ وارو عمل سست ٿيو وڃي ۽ اهو سڻڀ جڏهن تيزابيت سان مل اسان جي آنڊي ۾ ڄمي وڃي ٿو ته پوءِ ڪينسر جي صورت اختيار ڪري وٺي ٿو. تنهن ڪري ماني وقت گرم پاڻي يا سوپ پيئڻ ضروري آهي.